Inredning feng shui

Inredning feng shui har blivit lite av en trend, men vad innebär det att inreda något i denna stil egentligen? Feng shui handlar om hur vi människor, men också växter och djur, påverkas av naturen. Det handlar också om energi som finns i allt levande och följaktligen om balans. Många av oss strävar efter att inreda så att vi kan koppla av och finna ro i sitt hem, och då är feng shui-stilen något du bör prova på. Förhoppningsvis kommer du snart att känna dig både lugnare och påfylld med ny energi. Inredning feng shui kan skifta från hem till hem. Då en viktig punkt i feng shui är att just du ska må bättre får man testa sig fram. Några generella punkter inom inredning feng shui är dock följande:

1, Inreda med med färger. Enligt Fen shui är naturnära färger, i synnerhet grönt, lugnande. Hallen får gärna vara ljus och sovrummet kan gärna målas i varma färger.

2, Få in mycket ljus och luft. Detta är centralt för feng shui. Använd dig av många ljusa färger i hemmet och se till att ny luft kommer in i hemmet regelbundet. Täck inte för fönster för mycket.

3, Inred med växter. Alla sorters växter fungerar, men de får gärna vara gröna och lummiga. Ett tips är att inte bara palcera dem i fönstret, utan även i de mörkare hörnen.

4, Häng upp tavlor. Pryd dina väggar med tavlor som ger dig energi och glädje – gärna familjefoton eller liknande.

5, Låt inredningen ”sträva uppåt”. Hyllor, tavelmotiv och växter etc. som strävar uppåt i hemmet tros ge mer energi än föremål som tynger ned. Lätta upp väggarna och hyllorna så mycket det går. Som sagt; framför allt får du testa dig fram till ett harmoniskt och rogivande hem!

(Visited 205 times, 1 visits today)