Inredning i litet kök

Inredning i ett litet kök kan vara en stor utmaning. Utmaningen ligger i att inreda det både praktiskt och vackert. Till råga på allt så vill vi oftast, av förståeliga skäl, få små rum att se större ut. Även om rummet är trångt så behöver det inte kännas trångt, eller hur? Inredning i litet kök ställer således en del svåruppfyllda krav. Här kommer dock några busenkla knep för att inreda ett litet kök på ett smart sätt:

1, Först och främst ska du tänka på vad är det som du absolut måste ha i köket. Inredning i litet kök betyder bland annat att man måste hushålla med utrymmen. Vilka köksmaskiner klarar du dig inte utan? Att rensa bort allt onödigt är det absolut viktigaste tipset.

2, Låt kreativiteten flöda. Redskap, sköna muggar och kastruller kan man alltid kroka upp – det kan både bli vackert och skapar utrymme för andra produkter i skåpen.

3, Att måla väggar i ljusare färger är ett gammalt trick som alltid funkar. Vill du inte ha ett helvitt kök kan du välja en ljus nyans av en färg eller kanske måla en av väggarna i en något mörkare färg.

4, Hopfällbara bord och stolar är guld värda! Så är även möbler med extraförvaring, till exempel bord och sittplatser med lådor. Alla möbler som är multifunktionella är bra för små hem.

5, Vägghyllor. Detta är din bästa vän i det lilla köket. Du kan bygga på i höjden istället för att ta mycket plats från golvet. Det kommer definitivt få köket att kännas rymligare! Som jag skrev från början, inredning i litet kök ställer många krav men den utmaningen klarar man galant med lite kreativitet.

(Visited 307 times, 1 visits today)